Volledig scherm
Laatste voorbereidingen Serious Request. © Raymond Merkx

Laatste voorbereidingen Serious Request (video)

BREDA - Breda is bijna klaar voor 3FM Serious Request. Het evenement barst zondagavond los. In de binnenstad worden de laatste voorbereidingen getroffen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het Glazen Huis. Het meubilair staat er al in. De stage barriers (publiekshekken) worden voor de ruiten van het huis geplaatst. Ook worden de speakers en LED-schermen opgehangen en getest. Filmbedrijf United is bezig met het trekken van kabels voor de uitzendingen. De regiewagens staan al klaar.

Longontsteking
Dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende worden zondag rond 20.15 uur opgesloten in het Glazen Huis door de Bredase dj Hardwell. Ze zamelen geld in voor de onnodige sterfte aan longontsteking bij kinderen.

De uitzendingen in het huis starten al eerder. Vanaf 14.00 uur verzorgen Sander Hoogendoorn en Rob Janssen live radio vanaf de Grote Markt. Ze inspecteren het huis en testen meteen of alle verbindingen werken.

Vrijwel constant kijken nieuwsgierigen over de hekken. Ze proberen foto’s te maken. Beveiligers zorgen ervoor dat bezoekers niet via openstaande hekken naar binnen proberen te komen.

‘Nieuwsgierig’
Ook de 9-jarige Boyke Tanis uit Raamsdonksveer kan niet meer wachten en gluurt stiekem door het hek. ,,Ik ga veel kijken. Het is heel leuk.” Hij is nog nooit eerder bij het Glazen Huis geweest. Doneren wil hij niet. ,,Ik wil mijn centjes houden.” Het jongentje kijkt vervolgens hoopvol zijn moeder aan. ,,Ik ga wel doneren hoor”, lacht moeder Erna Rensen. ,,We waren erg nieuwsgierig hoe het eruit zag. Leuk dat het evenement nu zo dichtbij huis is.”

Op slot
De Grote Markt kan vanwege de veiligheid ‘op slot’. Alle toegangswegen kunnen bij te grote drukte worden afgesloten. Vanaf de Torenstraat en de Reigerstraat mag vanaf zondag sowieso niemand de Grote Markt op. De borden staan al klaar.

Al vanaf Station Breda worden de bezoekers verwelkomd in winterse sferen. Vrijdagavond werd Winterland Breda geopend. Het Valkenbergpark, de entree naar de stad, is getransformeerd tot kerstmarkt, compleet met kermis. Ook de rest van de binnenstad is aangekleed.

Het was zaterdagmiddag al enorm druk bij Winterland voor de Winterparade. Een optocht met kinderhelden als Sponge Bob en Bob de Bouwer trok honderden bezoekers.

De 3FM-actie duurt tot en met zaterdagavond 24 december. Als afsluiting vindt die dag een groot eindfeest plaats op het Chasséveld. Dan wordt ook het eindbedrag bekend gemaakt.

Volledig scherm
Laatste voorbereidingen Serious Request. © Raymond Merkx
Volledig scherm
Laatste voorbereidingen Serious Request. © Raymond Merkx
Breda is bijna klaar voor 3FM Serious Request. Het evenement barst zondagavond los. In de binnenstad worden de laatste voorbereidingen getroffen.

In samenwerking met indebuurt Breda