Volledig scherm
Twee jaar geleden werden in eerdere fase van de transformatie van de wijk ook nieuwe woningen opgeleverd in de Driesprong. © EDWIN WIEKEKENS

Laatse fase woningbouw Driesprong kan starten

BREDA - In de Driesprong in Breda gaat binnenkort de laatste fase van start van de metamorfose die de wijk aan het ondergaan is. Nadat afgelopen jaren al 160 nieuwe woningen zijn gebouwd in de wijk tussen de spoorlijn en Tilburgseweg, komen er nog 55 woningen bij.

Van de Water Makelaars start eind maart met de verkoop van 28 huizen op een terrein tussen de Amelandstraat, Schoklandstraat en Wieringenstraat. Het project wordt ontwikkeld door de combinatie Van Wanrooij/BPD Ontwikkeling.

Het plan bestaat uit acht hoekwoningen, veertien tussenwoningen en zes twee-onder-een-kap woningen met garage. De vraagprijzen van de rij- en hoekwoningen beginnen bij 295.000 euro en de tweekappers gaan vanaf 425.000 euro in de verkoop.

Appartementen

Elders in de wijk, op de hoek van de Vlielandstraat en de Oosterhoutseweg, waar een aantal bedrijfsruimtes is gesloopt, bouwt corporatie WonenBreburg zeventien sociale huur-appartementen. De woningen hebben twee slaapkamers, een balkon en gemeenschappelijke tuin.

Eveneens aan de Oosterhoutseweg komen nog eens tien appartementen in een complex met een halfverdiepte garage. Het is nog niet duidelijk of dit koop- of huurappartementen worden. Dit is een project van ontwikkelaar Okko uit Eindhoven, die eerder al 45 woningen bouwde in de Driesprong.

Molukse wijk

Van de 160 woningen die afgelopen jaren gebouwd zijn, vallen er 101 in de (sociale) huur-sector. De andere 59 zijn koopwoningen. Het project heeft naam ‘123sprong’ gekregen. De woningen zijn deels op plekken gekomen waar voorheen bedrijven stonden, maar ook is een groot aantal verouderde huizen gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

De Driesprong staat in Breda bekend als de Molukse wijk, maar is in feite een gemêleerde wijk. In de jaren zestig kwamen de eerste Molukkers er wonen en er is nog steeds een Molukse kerk en een buurthuis, Toma.

In samenwerking met indebuurt Breda