Een beeld van de audities voor de film Moon van Cleo Julia Mullis. Inmiddels is bekend dat Rosa Kreulen (rechts, gestreept shirt) Noa zal spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van de audities voor de film Moon van Cleo Julia Mullis. Inmiddels is bekend dat Rosa Kreulen (rechts, gestreept shirt) Noa zal spelen. © Cleo Julia Mullis

Kunstacademiestudent Cleo: ‘In mijn film geen stereotypen maar realistische vrouwenliefde’

BREDA - Cleo Julia Mullis wil af van de stereotypen waarmee de LGBTQ-gemeenschap volgens haar nog altijd op het witte doek wordt neergezet. Met haar film Moon creëert de student van de Bredase kunstacademie St. Joost daarom nieuwe rolmodellen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Breda