Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Verlinden

Kruipen de maden deze zomer nog uit de kliko?

COLUMNHé, hé, vanaf vanavond kan de nieuwe gemeenteraad eindelijk echt aan de bak. Tussen de verkiezingen en de start van het nieuwe college zit altijd een politieke komkommertijd, waarin weinig spannends gebeurt. Dus nu alle wethouders benoemd zijn, kan de raad los gaan. Maar wat blijkt als ik naar de kalender kijk? Nog goed drie weken en dan begint het zomerreces al weer.

Sinds de verkiezingen van maart heeft de raad zich nog niet in het zweet hoeven werken, zelfs niet nu er nog steeds geen airco in de raadzaal is. Vanavond zullen de temperaturen vast ook niet erg oplopen bij agendapunten als 'aanvraag vangnetuitkering Participatiewet' en 'vaststellen kader Breda Doet'.

  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.

In samenwerking met indebuurt Breda