LOCATIE: Breda - DATUM: 19/11/10 - FOTOGRAAF: Pix4Profs/Edwin Wiekens - OMSCHRIJVING: Herdenking kristalnacht Breda. met programma in de Sint Jan Cathedraal, een wandeling naar de Synagoge, naar het monument in het Valkenbergpark en afsluitende bij de Marokkaanse moskee in de Archimedesstraat waar de pers niet welkom was.
toespraak Philip Soesan
Volledig scherm
LOCATIE: Breda - DATUM: 19/11/10 - FOTOGRAAF: Pix4Profs/Edwin Wiekens - OMSCHRIJVING: Herdenking kristalnacht Breda. met programma in de Sint Jan Cathedraal, een wandeling naar de Synagoge, naar het monument in het Valkenbergpark en afsluitende bij de Marokkaanse moskee in de Archimedesstraat waar de pers niet welkom was. toespraak Philip Soesan © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Kristallnacht Breda: Om over de brug te komen, moet je vooral bewegen

BREDA - ,,We moeten vaker samen over de brug komen. Naar elkaar toe. Maar dat kan niet als we altijd op de ander wachten om naar onze kant te komen. We zullen zelf ook moeten bewegen. Verbinding kan alleen als je je losmaakt van je eigen zekerheden”, zei burgemeester Paul Depla in de Marokkaanse Arrahman moskee. De jaarlijkse herdenking van de Kristallnacht was ditmaal een middageditie. Niet op 9 november, in verband met de viering van Sabbat, maar een dagje later. Daardoor geen kaarsen en door een afzegging ook geen muziek. Kaal en sereen. Maar de verhalen bleven.

In samenwerking met indebuurt Breda

  1. 20 jaar cel en tbs voor Bredase garagemoord: Misdrijf met gruwelijk en sadistisch karakter
    Play

    20 jaar cel en tbs voor Bredase garage­moord: Misdrijf met gruwelijk en sadistisch karakter

  2. Martelkamer in Wouwse Plantage moest rol spelen in onderwereldconflict
    Play

    Martelka­mer in Wouwse Plantage moest rol spelen in onderwe­reld­con­flict