Volledig scherm
PREMIUM
De Blind Walls Gallery is één van de projecten die onder druk is komen te staan als gevolg van het beknibbelen op subsidie © Blind Walls gallery

Korting cultuursubsidies Breda: ‘Zonder beleid is het moeilijk excelleren’

BREDA - Amper een jaar nadat de gemeente Breda ze glorieus betitelde als ‘excellente projecten’ verkeert een aantal culturele initiatieven in zwaar weer. Uit de subsidiekraan die in 2018 beloftevol werd opengedraaid, druppelt anno 2019 vrijwel niets meer. 

Het gaat om relatief nieuwe culturele spelers als het Live Art-festival LA Breda, muziekfestival Sound of Europe, de Blind Walls Gallery , muziekinitiatief Dock Zuid en  Playgrounds (gericht op eigentijdse animatie, games en grafisch ontwerp). En om de culturele programmering van POB (Poporganisatie Breda), Pier 15 en Electron/MotMot Gallery. 

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda