Coffeeshop Purple Rain in Breda, een van de tien steden waar in 2021 het experiment met gereguleerde teelt van cannabis van start gaat.
Volledig scherm
Coffeeshop Purple Rain in Breda, een van de tien steden waar in 2021 het experiment met gereguleerde teelt van cannabis van start gaat. © Pix4Profs-Ron Magielse

Kort geding Bredase wietpioniers tegen ABN Amro om openen bankrekening

BREDA - De voorbereidingen op deelname van vier Bredanaars aan het landelijke wietexperiment lopen vertraging op nu ze bij geen enkele bank een rekening kunnen openen. Daarom willen ze via een kort geding tegen ABN Amro afdwingen dat deze bank alsnog overstag gaat. De zaak dient komende maandag.

 1. Zo gaan kinderen van boeken houden: ‘Als zelf lezen (nog) lastig is, laat ze dan luisteren naar verhalen’
  PREMIUM
  inclusief boekentips

  Zo gaan kinderen van boeken houden: ‘Als zelf lezen (nog) lastig is, laat ze dan luisteren naar verhalen’

  De Bromtrol, Dagboek van een muts, Oorlogswinter, Spijt!; bij De Kinderboekentuin in Breda staan de kasten vol verhalen, van olijk prentenboek tot spannend tienerdrama. Eigenaresse Annelies Harzing weet als geen ander hoe belangrijk leren lezen is, maar ook hoe moeilijk soms. Woensdag 20 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Haar boodschap: ,,Voed kinderen met verhalen, verhalen zijn belangrijk.”

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis
  Play

  Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis

 2. Ayoub A. ontoerekeningsvatbaar: geen straf opgelegd, wel TBS
  Play

  Ayoub A. ontoereke­nings­vat­baar: geen straf opgelegd, wel TBS