vlnr Bassam, Ria, Rabija, Zahra en Sherida in de keuken van het restaurant van ONS Label. Zij maakten voor hun cursis taalbeheersing een kookboek vol recepten van exotische gerechten en verhalen.
Volledig scherm
PREMIUM
vlnr Bassam, Ria, Rabija, Zahra en Sherida in de keuken van het restaurant van ONS Label. Zij maakten voor hun cursis taalbeheersing een kookboek vol recepten van exotische gerechten en verhalen. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Kookboek vol weemoed als lesje Nederlandse taal: ‘Een snufje zout? Hoeveel is dat?’

BREDA - Als Sherida (60) met haar lepel door de rode bonensoep roert, is ze weer even kind in Curaçao. Ze ziet haar moeder, gebogen over een grote pan, voelt de oude vreugde. ,,Ik werd zo blij van die soep", zegt ze. ,,Ik at hem wel drie keer per dag.”

  1. Bredase diehard San Marino-supporter heeft tienduizenden volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’
    PREMIUM

    Bredase diehard San Marino-supporter heeft tienduizen­den volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’

    De grootste supporter van het nationale elftal van San Marino? Die woont in Breda en is RKC-fan. Martijn Bastianen (26) beheert een fanaccount dat bijna net zo groot is als het inwoneraantal van de dwergstaat. Een gesprek over ‘pure paniek’ om VPN-verbindingen, de San Marinese Jhonny van Beukering en geblokkeerd worden op Twitter: ,,Het volgen van San Marino is hoe je het leven moet leiden.”

In samenwerking met indebuurt Breda