vlnr Bassam, Ria, Rabija, Zahra en Sherida in de keuken van het restaurant van ONS Label. Zij maakten voor hun cursis taalbeheersing een kookboek vol recepten van exotische gerechten en verhalen.
Volledig scherm
PREMIUM
vlnr Bassam, Ria, Rabija, Zahra en Sherida in de keuken van het restaurant van ONS Label. Zij maakten voor hun cursis taalbeheersing een kookboek vol recepten van exotische gerechten en verhalen. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Kookboek vol weemoed als lesje Nederlandse taal: ‘Een snufje zout? Hoeveel is dat?’

BREDA - Als Sherida (60) met haar lepel door de rode bonensoep roert, is ze weer even kind in Curaçao. Ze ziet haar moeder, gebogen over een grote pan, voelt de oude vreugde. ,,Ik werd zo blij van die soep", zegt ze. ,,Ik at hem wel drie keer per dag.”

In samenwerking met indebuurt Breda