Volledig scherm
Koningin Maxima tijdens de opening van het Centraal Militair Hospitaal (CMH). © ANP

Koningin Máxima bezoekt Stichting Met je Hart in Breda

BREDA - Op woensdag 3 juli aanstaande bezoekt Koningin Máxima de Stichting Met je Hart in Breda. De stichting is de grote winnaar van het Appeltje van Oranje 2019, een prijs die het Oranje Fonds uitreikt aan succesvolle, sociale initiatieven. De koningin bezoekt in Breda lokale initiatiefnemers en vertegenwoordigers van de stichting. 

De stichting Met je Hart is een organisatie die zich inzet om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Ze organiseren onder andere etentjes waarbij mensen sociale contacten kunnen leggen. Het initiatief startte 6 jaar geleden in Utrecht en is inmiddels in 28 gemeenten en met meer dan duizend vrijwilligers actief. 

De koningin zal tijdens haar bezoek langsgaan bij een van de restaurants in Breda waar deze ontmoetingen georganiseerd worden. Daar zal ze in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de overkoepelende stichting over de ontwikkeling en ambities van Met je Hart en met lokale initiatiefnemers over hun motivatie en aanpak. Tot slot schuift Koningin Máxima aan bij een brunchgroep van ouderen die vaker uitgenodigd worden door de stichting. 

In samenwerking met indebuurt Breda