Volledig scherm
PREMIUM
Twee leden van de Congregatie van de Blauwe Zusters pakken hun spullen elders in het land. De zusterorde onderzoekt of het een goede idee om zich te vestigen op het Begijnhof in Breda. © Daniella van Bergen

Komen er zusters te wonen op Begijnhof Breda?

BREDA - Het Bisdom Breda heeft de Congregatie van Blauwe Zusters gevraagd of een aantal van hen misschien wil gaan wonen op het Begijnhof in de Catharinastraat in Breda. Sinds een tijdje staat daar het zogeheten Novicenhuis leeg en volgens het bisdom kan dat een geschikte woning zijn voor enkele leden van de zusterorde.

Volledig scherm
Het Novicenhuis op het Begijnhof in Breda. © BN DeStem

Dat staat in een brief die de bewoonsters van het Begijnhof hebben ontvangen. Volgens woordvoerder Marc de Koning van het bisdom zijn er inderdaad gesprekken gaan de met de blauwe zusters, die hun naam ontlenen aan de kleur van hun hoofddoek. ,,De aanwezigheid van de zusters past bij de eeuwenoude traditie van het Begijnhof, waar eeuwenlang een gemeenschap van religieuze vrouwen heeft gewoond’’, zegt De Koning.

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda