Volledig scherm
De nieuwe koffiebranderij van Cook & Boon. Impressie Dedato ontwerpers en architecten © Dedato ontwerpers en architecten

Koffiebranderij aan Backer en Ruebweg krijgt vorm

BREDA - Het was het bord van de Bredase koffieproducent- en leverancier Cook & Boon dat anderhalve maand geleden met de tekst 'Hier wordt straks de beste koffie gebrand' heel het land doorging toen de schuimrubberfabriek van Polyvlok in brand stond. Ondertussen is de bouw van de nieuwe koffiebranderij aan de Backer en Ruebweg in volle gang.

Onverwachts kreeg de nieuwbouw van de Bredase koffieproducent- en leverancier wel heel veel aandacht. Het was onder andere te zien bij RTL Late Night, maar werd ook massaal gedeeld op social media. "We kregen heel veel reacties. Het bereik van social media verbaasde me", vertelt Paul Merkus die samen met zijn broer Frank Merkus eigenaar is van Cook & Boon. 

Experience center

Doordat het bedrijf uit zijn jasje is gegroeid, is de huidige locatie op de Takkebijsters te klein geworden. Daarom is Cook & Boon een nieuwe koffiebranderij aan het bouwen aan de noordzijde van de Backer en Ruebweg.  Het wordt zo'n 1.500 vierkante meter groot en krijgt een branderij, magazijn, kantoorruimte, barista trainingsruimte en showroom. "Je kan het ook wel een experience center noemen."

De koffie wordt volgens Merkus verkocht aan horeca en andere bedrijven in Nederland en België. "We zijn gespecialiseerd in espresso." Naast koffie en bijproducten levert het bedrijf ook koffiemachines. 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda