Volledig scherm
De nieuwe koffiebranderij van Cook & Boon. Impressie Dedato ontwerpers en architecten © Dedato ontwerpers en architecten

Koffiebranderij aan Backer en Ruebweg krijgt vorm

BREDA - Het was het bord van de Bredase koffieproducent- en leverancier Cook & Boon dat anderhalve maand geleden met de tekst 'Hier wordt straks de beste koffie gebrand' heel het land doorging toen de schuimrubberfabriek van Polyvlok in brand stond. Ondertussen is de bouw van de nieuwe koffiebranderij aan de Backer en Ruebweg in volle gang.

Onverwachts kreeg de nieuwbouw van de Bredase koffieproducent- en leverancier wel heel veel aandacht. Het was onder andere te zien bij RTL Late Night, maar werd ook massaal gedeeld op social media. "We kregen heel veel reacties. Het bereik van social media verbaasde me", vertelt Paul Merkus die samen met zijn broer Frank Merkus eigenaar is van Cook & Boon. 

Experience center

Doordat het bedrijf uit zijn jasje is gegroeid, is de huidige locatie op de Takkebijsters te klein geworden. Daarom is Cook & Boon een nieuwe koffiebranderij aan het bouwen aan de noordzijde van de Backer en Ruebweg.  Het wordt zo'n 1.500 vierkante meter groot en krijgt een branderij, magazijn, kantoorruimte, barista trainingsruimte en showroom. "Je kan het ook wel een experience center noemen."

De koffie wordt volgens Merkus verkocht aan horeca en andere bedrijven in Nederland en België. "We zijn gespecialiseerd in espresso." Naast koffie en bijproducten levert het bedrijf ook koffiemachines. 

In samenwerking met indebuurt Breda