Maud van Dongen (5) zit sinds het begin van dit schooljaar in de combinatiegroep 1-2-3 van de hoogbegaafdenafdeling van basisschool De Springplank in Teteringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maud van Dongen (5) zit sinds het begin van dit schooljaar in de combinatiegroep 1-2-3 van de hoogbegaafdenafdeling van basisschool De Springplank in Teteringen. © Ron Magielse/Pix4Profs

Koen (7) en Maud (5) mogen ontdekken zonder grenzen op de hoogbegaafdenafdeling: ‘Geef hun creatieve denkkracht de ruimte’

TETERINGEN/BREDA - Ze zijn superslim, maar voelen zich vaak onbegrepen: hoogbegaafde kinderen. Het basisonderwijs voor kinderen met een hoog IQ staat in Nederland nog in de kinderschoenen. In de regio Breda ligt dat anders. Daar timmert Markant Onderwijs al tien jaar aan de weg voor deze doelgroep. Bestuursvoorzitter Johan van Knijff: ,,Hoogbegaafde kinderen verdienen de aandacht. Hun talenten zijn waardevol, geef hun creatieve denkkracht de ruimte. ”

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Breda