Volledig scherm
‘De Klokkenberg staat te verruwen.’ © RENE SCHOTANUS

Klokkenberg definitief in andere handen

BREDA - Makelaarskantoor Schonck, Schul en Compagnie is definitief de nieuwe eigenaar van het voormalige hartcentrum De Klokkenberg. Vrijdag werden de laatste handtekeningen onder het koopcontract gezet.

Makelaar Richard Schul was al eerder een principe-overeenkomst overeengekomen met de Eindhovense woningcorporatie Wooninc. de vorige eigenaar van het complex in de bossen onder Breda. Dinsdag werd de koop met het tekenen van de laatste onderdelen in het contract definitief bekrachtigd.

Schul wil onder andere appartementen en koopwoningen in het complex gaan bouwen. ,,De exacte plannen maken we op een later tijdstip bekend. Dat zal op onze haringparty in juni gebeuren'', aldus de makelaar. Die party zal op het landgoed van De Klokkenberg plaatsvinden. 

Het makelaarskantoor wil in oktober al beginnen met de verkoop van de eerste accommodaties op het complex die in fases gebouwd gaan worden. ,,Als het lukt willen we begin volgend jaar al met de bouw beginnen', aldus Schul.

Begin dit jaar leek het erop dat de Eindhovense ontwikkelaar Residenz De Klokkenberg zou kopen. Die had met een andere bouwpartner uitgewerkte plannen om in de leegstaande panden van De Klokkenberg appartementen te bouwen en op het terrein vrijstaande huizen.

Maar Wooninc. koos uiteindelijk voor de tweede partij die zich meldde, Schonck, Schul en Compagnie. Wat die voor het complex dat ooit voor ruim 7 miljoen euro van eigenaar wisselde, heeft betaald is niet bekend gemaakt. 

Schul kreeg de voorkeur omdat zijn plannen beter pasten in wat de gemeente Breda voor het historische complex voor ogen heeft. Namelijk: zo min mogelijk nieuwbouw buiten het bestaande complex. Residenz wilde dat wel, Schul niet. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen