Volledig scherm
PREMIUM
Dr. Theo Roovers, allergoloog in het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg, onderzoekt een patiënt. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Klimaat in Brabant: Mensen krijgen eerdere en sterkere allergieklachten

LongreadZOMERSERIE | De droogte, de langzame verandering naar een subtropisch klimaat, de extreme regenval. Het heeft allemaal een invloed op allergieën. De verwachting is dat straks 1 op de 3 volwassenen een allergie heeft. Bij kinderen zelfs 1 op de 2. En daarbij steeds meer heftige, langdurige klachten.

Timo Verheijden uit Breda is 19 jaar en heeft sinds z’n zesde last van hooikoorts. Hij heeft vooral last van een loopneus, traanogen en constant niezen. ,,De klachten zijn in de loop van de jaren erger geworden”, zegt hij. ,,Eerst kwamen de klachten alleen door pollen, maar tegenwoordig ook door uitlaatgassen in grote steden.”

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda