Kledingwinkel voor de lange Bredanaar

BN DeStemBREDA - Onvrijwillige hoogwaterbroeken, te korte mouwen en te korte shirts. Lange mensen met deze problemen kunnen bij de pop-up van House of Tall aan Boschstraat 123 in Breda terecht, die 15 oktober opende. In de pop-up kunnen lange Bredanaars kleren kopen die goed zijn van lengte, maar niet te groot zijn. Tegen dit probleem lopen lange mannen en vrouwen namelijk vaak aan (no pun intended). 

Maar wanneer ben je nou eigenlijk lang? Volgens het Bureau voor de Statistiek ben je een lange man als je boven de 1,90 meter zit, en ben je een lange vrouw als je langer bent dan 1,80 meter. 

,,Als tiener is het heel vervelend om lang te zijn, je wilt er niet bovenuit steken. Uiteindelijk moet je het dan accepteren, en wees er dan maar trots op!”, zegt Inez Scheper, initiatiefnemer van House of Tall en zelf ook niet echt kort. ,,Het grootste probleem vond ik vroeger dat ik nooit leuke kleren kon kopen", zegt Scheper. Dit is dus een probleem voor de meeste lange mensen. 

Klant Marijke van Peene is blij met de pop-up: ,,Ik kom uit Zeeland, dus de pop-up in Breda is niet heel ver weg.” Tips? ,,Er zijn groepen op Facebook voor lange mensen. Je kan daar om kledingtips vragen, maar ook advies geven aan andere lange mensen", zegt van Peene.

Volledig scherm
Inez Scheper in House of Tall © Sophie Courtin en Tijmen Schauwaert

In samenwerking met indebuurt Breda