Volledig scherm
Geen klandizie, wel zwervers die de rust van de periferie van het station opzoeken.

Klant lijkt de weg naar stationswinkels in Breda kwijt

BREDA - Ze zeggen het liever niet hardop. Maar de winkeliers in de ‘dooie hoek’ van het gloednieuwe station in Breda zijn allerminst tevreden. Klanten laten de shops links liggen, de omzet valt tegen.

Een doordeweekse middag op station Breda. Terwijl reizigers in de centrale tunnel af en aan lopen en menigeen even de Albert Heijn-store binnenwipt of verderop een broodje scoort, heerst in de periferie van het station een serene rust. Slechts een enkeling neemt de tijd en moeite om de lange zijarmen van het immense station in te duiken.

'Het mag wel wat beter'
Armen waar flink wat winkelruimte is gecreëerd, maar waar veel zaken nog leegstaan. Bij de winkels die zich er wel hebben gevestigd, loopt het niet bepaald storm. Of het nou om de Bruna, lifestylewinkel Sissy-Boy of drogisterij Holland and Barret gaat: klanten zijn schaars. „Het mag wel wat beter”, verzucht de verkoopmedewerkster van Holland and Barret in de verder lege winkel waar net een nieuwe partij producten is binnengekomen die in de schappen gezet moet worden.

Over het waarom van het wegblijven van klanten is iedereen het met elkaar eens: de winkels liggen te ver uit de looproute van de reizigers. Het concept dat is bedacht, met bijna 8.000 vierkante meter aan winkelruimte verspreid over het station, is te hoog gegrepen. Maar daar is verhuurder NS Stations het niet mee eens. Wacht eerst maar eens even af, is het devies van woordvoerster Inge Rijgersberg.

In samenwerking met indebuurt Breda