Volledig scherm
Thierry Aartsen en Klaas Dijkhoff © VVD

Klaas Dijkhoff lijstduwer VVD-Breda

BREDA - Klaas Dijkhoff fungeert bij de gemeenteraadsverkiezingen als lijstduwer bij de VVD in Breda. Dat bevestigt Thierry Aartsen, lijsttrekker van de VVD Breda. 

Bredanaar Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, staat als laatste op de lijst (nummer 45). Maar ook al mocht hij met voorkeurstemmen gekozen worden, dan zal hij geen zitting nemen in de raad. "Hij is alleen lijstduwer, maar hij zal wel een rol op zich nemen in de campagne," aldus Aartsen. 

Dijkhoff was in 2010 zelf VVD-lijsttrekker in Breda. Later dat jaar kwam hij ook in de Tweede Kamer terecht. In 2013 stopte hij als raadslid in Breda wegens zijn werk in het parlement. 

Andere bekende lijstduwers voor de VVD in Breda zijn oud-wethouder Cees Meeuwis (nummer 42), oud-staatssecretaris Dick Dees (43) en de huidige wethouder Alfred Arbouw (44). De laatste heeft al aangegeven na de verkiezingen niet terug te keren in de Bredase politiek.  

Vandaag hebben alle partijen in Breda hun kandidatenlijsten moeten inleveren op het stadskantoor.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda