Kinderen in beschimmelde leefruimtes instelling Teteringen verhuisd

De pupillen in jeugdinstelling Laanzicht in Teteringen die woonden in een pand waar onder andere de muren beschimmeld waren, zijn verhuisd naar een ander huis op het terrein.

Dat zegt de eigenaar van het terrein, jeugdzorginstellling Juzt.  De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dreigde  Juzt een dwangsom op te leggen van vijfduizend euro per week als er niet snel een einde zou komen aan de slechte woonsituatie van de pupillen van de open behandelgroep Neptunus.  

‘Hele pand verwaarloosd’

De schimmel was het gevolg van slechte ventilatie. Bij eerdere controles constateerde inspecteurs ook dat er veel spulllen in het onderkomen van de pupillen kapot waren. ‘Het hele pand maakt een verwaarloosde indruk’, rapporteerden inspecteurs. 

Overgekomen van Lievenshove

De pupillen waren in maart vanuit de inmiddels gesloten instelling Lievenshove in Oosterhout naar Laanzicht verhuisd. Ze werden ondergebracht in een logeerhuis op Laanzicht. Dat was een tijdelijke oplossing, zegt Juzt.  De Inspectie zal op korte termijn controleren of  de pupillen nu wel fatsoenlijk zijn ondergebracht. 

Volledig scherm
De pupillen van de open behandelgroep Neptunus in jeugdinstelling Laanzicht in Teteringen hebben sinds vorige week nieuw onderdak nadat de Inspectie had geconstateerd dat de leefomstandigheden in het logeerhuis waarin ze waren ondergebracht, ondermaats was. © Peter Ullenbroeck
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Breda