Kinderen van groep zeven en acht van de Mattheusschool in Galder bijeen bij het monument kamp Bisam op de Strijbeekse Heide. De klassen hebben het monument geadopteerd, voor onderhoud, maar nog meer om het verhaal door te vertellen. Ook burgemeester Joerie Minses was aanwezig.
Volledig scherm
Kinderen van groep zeven en acht van de Mattheusschool in Galder bijeen bij het monument kamp Bisam op de Strijbeekse Heide. De klassen hebben het monument geadopteerd, voor onderhoud, maar nog meer om het verhaal door te vertellen. Ook burgemeester Joerie Minses was aanwezig. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Kinderen bezoeken oorlogsmonumentje Strijbeek

STRIJBEEK - Het oorlogsmonument Bisam op de Strijbeekse Heide markeert een belangrijke episode in de geschiedenis van de directe omgeving. Om ervoor te zorgen dat ook volgende generaties ervan op de hoogte blijven, hebben kinderen van de Mattheusschool in Galder donderdag een bezoek gebracht.

 1. Dikke boete voor ‘s nachts tanken in Essen: ‘Belgen mogen massaal shoppen bij ons, dat lijkt me gevaarlijker’
  PREMIUM

  Dikke boete voor ‘s nachts tanken in Essen: ‘Belgen mogen massaal shoppen bij ons, dat lijkt me gevaarlij­ker’

  HOOGERHEIDE/ESSEN - Een man uit Hoogerheide is afgelopen weekend beboet net over de grens in Essen omdat hij de avondklok niet respecteerde. Hij was naar eigen zeggen niet op de hoogte van de maatregel en spreekt nu van een heksenjacht op Nederlanders. Overal in de Belgische grensstreek wordt dat met klem ontkend. ,,Al zijn er zeker wel veel controles op de avondklok en met grensovergangen kan je dan wel eens een Nederlander tegenkomen”, klinkt het.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Martelkamer in Wouwse Plantage moest rol spelen in onderwereldconflict
  Play

  Martelka­mer in Wouwse Plantage moest rol spelen in onderwe­reld­con­flict

 2. 20 jaar cel en tbs voor Janie H. die Bredanaar in brand stak
  Play

  20 jaar cel en tbs voor Janie H. die Bredanaar in brand stak