Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Kilo's harddrugs en duizenden euro's gevonden in Bredase woningen

BREDA - Bij de doorzoekingen van twee woningen en een garagebox in Breda hebben rechercheurs dinsdag grote hoeveelheden harddrugs en medicijnen gevonden. Het gaat om onder meer cocaïne, XTC en amfetamine. Een 25-jarige Bredanaar en zijn 25-jarige vriendin zijn aangehouden.

De politie kreeg informatie binnen dat een 25-jarige Bredanaar zich bezig zou houden met de handel in harddrugs. Het zou gaan om onder meer cocaïne, speed, XTC en GHB. Hij zou de verdovende middelen bij een vriendin, maar ook thuis, opslaan.

Onderzoek

Een rechercheteam heeft naar aanleiding van deze tip een uitgebreid onderzoek ingesteld. In overleg met de officier van justitie werd besloten om dinsdag woningen aan het Priemkruid, de Generaal Maczekstraat en een garagebox aan de Abeelstraat in Breda met een speurhond te doorzoeken.

Drugs en medicijnen

Tijdens de doorzoekingen vonden rechercheurs diverse harddrugs, grote hoeveelheden medicijnen en 4000 euro aan contant geld. Het gaat onder meer om een kilo cocaïne, anderhalve kilo ketamine, 280 gram amfetamine en vijfduizend XTC-pillen. Ook werden grote hoeveelheden medicijnen zoals Oxycodon, Odazepam en Dormicum in beslag genomen. In het belang van het onderzoek zijn ook telefoons en computers meegenomen. De 25-jarige verdachte en zijn 25-jarige vriendin werden aangehouden en zijn vastgezet.  

In samenwerking met indebuurt Breda