Volledig scherm

Keuzegids HBO: Avans is de beste grote hogeschool van Nederland

BREDA - Avans Hogeschool is volgens de Keuzegids HBO 2016 de beste grote hogeschool van Nederland. De Keuzegids HBO gebruikt de resultaten van de Nationale Studenten Enquête, de accreditatiegegevens van de NVAO en de cijfers over studiesucces van de Vereniging Hogescholen.

Voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool Paul Rüpp in een persbericht van Avans: “Ik ben heel trots dat we het op alle fronten goed doen. We leveren kwaliteit zoals blijkt uit de laatste accreditatierondes. We slagen erin studenten te begeleiden naar de eindstreep zonder de lat laag te leggen. Onze studenten moeten hard werken. En die combinatie levert tevreden studenten op."

De redactie van de Keuzegids HBO 2016 maakte maandagochtend al bekend dat Avans Hogeschool van de grote hogescholen het beste slagingspercentage na 5 jaar heeft. Bij Avans haalt 56% van alle studenten binnen 5 jaar het diploma.

In totaal zes opleidingen van Avans krijgen het zegel ‘Topopleiding'. In Den Bosch zijn dat de opleidingen chemie, technische bedrijfskunde, informatica en bedrijfskunde MER. In Breda krijgen technische bedrijfskunde en fysiotherapie deze benaming.

Onlangs werd Avans door Elsevier ook al verkozen tot beste middelgrote hogeschool van Nederland.

NHTV

Bij de middelgrote hogescholen komt de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) als beste uit de bus, net als vorig jaar. NHTV in Breda staat op nummer 2, gevolgd door HZ University in Vlissingen, ook wel bekend als Hogeschool Zeeland.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

  • Giovanni Korte (1%)
  • Gervane Kastaneer (6%)
  • Sydney van Hooijdonk (35%)
  • Sullay Kaikai (14%)
  • Mikhail Rosheuvel (3%)
  • NAC moet een nieuwe spits halen (39%)
  • Robert Mühren (1%)
2769 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen