Volledig scherm
Start van Betoverend Breda op de Grote Markt in Breda. De grote kerstboom baadt in het licht, nadat de lichtjes zijn ontstoken door de mysterieuze Careltje. Die kruipt ongezien via de deur onderin de boom naar binnen om de lichtjes aan te steken. © Pix4Profs / Johan Wouters

Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

BREDA - Het werd al weken groots aangekondigd, en vrijdagavond ging het dan echt van start: Betoverend Breda. De Kerstmarkt die meer beleving moet bieden dan eerdere edities speelt zich af rond de Kerstboom op de Grote Markt, waar het Bredase mannetje Careltje alle dagen zijn sprookje vertelt. Careltje moet een soort oer-Bredanaar voorstellen, die al honderden jaren onder de Grote Markt woont. Speciaal voor Betoverend Breda is hij tot en met 6 januari, zolang duurt het evenement, bovengronds te vinden.

Betoverend Breda werd geopend door vier kinderen en burgemeester Paul Depla. Die wenste de paar honderd aanwezigen en andere Bredanaars ‘een geweldige Kerst met iedereen die je liefhebt, en een beetje rust in deze hectische tijd’. Depla: ,,Breda is 365 dagen per jaar betoverend, maar nu nog ietsje meer door dit spektakel met zijn zestig aparte evenementen." 

Breda heeft nu behalve de beste binnenstad ook de mooiste, zo hield de presentator het publiek voor. Depla beaamde dat: ,,Maar dat komt vooral door de ondernemers en de bewoners. We doen het met elkaar." Door op een rode knop te drukken, ontstak hij de lichtjes in de kerstboom en bracht hij Careltje 'tot leven'. In het uur daarvoor werd het publiek op de koude Markt, waar opvallend veel beveiliging rondliep, beziggehouden door een dj, die nummers van onder meer Gerard Joling, André Hazes jr. en Guus Meeuwis liet horen. De spreekstalmeester gooide onder de bekende kerstklanken van Mariah Carey (niet aanwezig) mutsen, sjaals en handschoenen het publiek in. Na de opening door burgemeester Depla mocht zangeres Maan (wel aanwezig) de harten van de belangstellenden verwarmen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8674 stemmen