Volledig scherm
Het logo van kattencafé Familie Snorhaar op de website. © familie Snorhaar

Kattencafé Familie Snorhaar in Breda gaat nu echt open

BREDA - Luna, Masja en Stella lopen al nieuwsgierig rond en laten zich graag aaien. Juffrouw Pruim neemt vanaf haar mandje nog een afwachtende houding aan, maar één ding is duidelijk: de bewoners van Familie Snorhaar aan de Nieuwe Haagdijk 40 voelen zich al thuis. Woensdag 24 oktober opent het kattencafé om 12.00 uur de deuren.

Een speciale feestelijke opening wordt het niet, vertelt uitbaatster Lenneke Veraart. “Dát we open gaan, is al een feest op zich, na alle hobbels en bobbels.”

Anderhalf jaar geleden leek het erop dat het kattencafé in een monumentaal pand op de Nieuwe Haagdijk zou komen. “Dat bleek uiteindelijk toch een te grote investering, er moest te veel aan gebeuren. Vorig jaar oktober ben ik hier gaan kijken, in het voormalige pand van slijterij Haagse Poort.  In december is de verbouwing begonnen. Nu zijn we gelukkig bijna klaar, de afgelopen periode is echt een rollercoaster geweest”, aldus een opgeluchte Lenneke Veraart.

Kattengedragsdeskundige

Het concept is als volgt: het is een dagzaak/lunchroom, waar nu nog vier, maar uiteindelijk zes jonge asielkatten wonen. Met hun aanwezigheid verhogen ze de gezelligheid. De huidige katten zijn alle rond de 2 jaar oud en speciaal getest door een kattengedragsdeskundige. Ze moeten natuurlijk geschikt zijn voor deze formule, mogen niet agressief of mensenschuw zijn.

Yogalessen

Naast een kaart met onder meer ambachtelijk brood, ambachtelijke kaas, appeltaart van het klooster, verse soepen, tosti’s en vegan gebak van Sharp Sharp wil Lenneke ook avonden organiseren met yogalessen, filmvertoningen, lezingen en spelletjesavonden. “Maar dat is op termijn, eerst maar eens gaan draaien. Vanaf woensdag zijn we van 12.00 tot 16.00 uur open en vanaf 8 november van 10.00 tot 19.00 uur.”

Via de website familiesnorhaar.nl kunnen belangstellenden een tafeltje reserveren.  Luna, Masja, Stella en juffrouw Pruim  staan te popelen om de eerste gasten te verwelkomen. 

Volledig scherm
Kattencafé Familie Snorhaar in Breda gaat woensdag open. © Jacques Hendriks
 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda