Kapper Mickel Schraven (links) belt samen met een aantal medewerkers klanten die een afspraak hadden staan.
Volledig scherm
Kapper Mickel Schraven (links) belt samen met een aantal medewerkers klanten die een afspraak hadden staan. © Schraven

Kapper uit Ulvenhout sluit zijn zaak en roept collega’s op hetzelfde te doen

ULVENHOUT - Onduidelijkheid in de kapperswereld. Moeten we nu wel of niet dicht gaan? Kapper Mickel Schraven uit Ulvenhout heeft inmiddels een besluit genomen. Hij heeft zijn zaak maandagochtend op slot gedaan en roept collega’s om hetzelfde te doen.

“Met pijn in het hart heb ik dit besloten. Maar ik wil niet verantwoordelijk zijn voor eventuele problemen als ik doorga. Mijn medewerkers moeten veilig zijn, mijn klanten ook”, aldus Schraven die negentien mensen in dienst heeft.

Quote

Wij kappers raken mensen letterlijk aan. Als er iets gevaar­lijks is in deze tijd, is dat het wel

Mickel Schraven, Kapper in Ulvenhout

Brancheorganisatie ANKO heeft haar leden het advies gegeven om te gaan sluiten, maar legt de uiteindelijke beslissing neer bij de individuele kapper. Schraven vindt die houding te afwachtend. “De overheid sluit kroegen en restaurants. Wij kappers raken mensen letterlijk aan. Als er iets gevaarlijks is in deze tijd, is dat het wel.”

Ramvol

De Ulvenhoutse kapper zegt dat zijn personeel begrip heeft voor het besluit. Inmiddels is hij met een aantal medewerkers alle klanten aan het bellen die de komende drie weken een afspraak hadden staan. “We zijn constant aan het bellen. Want de agenda zat ramvol. Maar klanten hebben er begrip voor en velen maken een afspraak voor na 6 april.”

Schraven hoopt dat collega’s ook zullen besluiten hun werkzaamheden voorlopig te staken. “Ik hoop dat iedereen net zo verstandig is. Want de maatregelen die nu zijn genomen zullen pas werken als iedereen er zich aan houdt. Ik realiseer me, mijn besluit om dicht te gaan kost heel veel geld. Maar uiteindelijk is gezondheid belangrijker dan geld.”

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus. 

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. 

Daarnaast houden we een dossier bij waarin we alle veelgestelde vragen voor u beantwoorden.   

In samenwerking met indebuurt Breda