Volledig scherm
Kapotte waterleiding in Breda © Perry Roovers/MaRicMedia

Kapotte waterleiding zorgt voor enorme douche in Breda: 'Auto's stoppen voor gratis wasbeurt'

VIDEOBREDA - Automobilisten die donderdagochtend over de Lunetstraat in Breda reden, moeten even raar opgekeken hebben. Door een kapotte waterleiding spoot er water meer dan tien meter de lucht in. Hierdoor kwam de autorijbaan gedeeltelijk blank te staan. Dat zorgde voor lichte verkeershinder.

De waterleiding werd per ongeluk geraakt tijdens het plaatsen van een tent op een parkeerplaats. Daar was een feest aan de gang. Het water spoot tien meter de lucht in en daalde neer op de naastgelegen Lunetstraat, waar op dat moment veel auto’s en vrachtwagens voorbijreden. Zij moesten hun snelheid minderen.

Medewerkers van BrabantWater hadden in eerste instantie moeite om de juiste afsluiter te vinden, maar konden de leiding uiteindelijk wel dichten. Hierna kon er geen water meer ontsnappen.

'Gratis wasbeurt'
Het bijzondere tafereel trok tegen het einde van de ochtend veel bekijks. "Auto's stopten voor een gratis wasbeurt", zei een omstander. Door het lek hadden bewoners in de omgeving van de Lunetstraat tijdelijk geen water, maar dat probleem is inmiddels weer voorbij.

Het incident gebeurde vlakbij een bedrijventerrein, recht tegenover het stadion van NAC. Er is niemand gewond geraakt.

Bekijk meer onder de video. 

Volledig scherm
Kapotte waterleiding in Breda © Perry Roovers/MaRicMedia
Volledig scherm
Kapotte waterleiding in Breda © Perry Roovers/MaRicMedia
BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Breda