Foto uit 2020. Joost Huijbregts staat niet op de foto. Op de foto hierboven is Mark Scholten te zien. Scholten is blind en is bezig met de ontwikkeling van een app die herkent of stoplichten op groen of rood staan. Aanleiding is dat veel stoplichten geen 'rateltikker' hebben of dat deze kapot zijn. Voor blinden mensen levensgevaarlijk als ze bij het zebrapad willen oversteken. Er zijn inmiddels navigatieapps beschikbaar die speciaal voor blinden en slechtzienden zijn ontwikkeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto uit 2020. Joost Huijbregts staat niet op de foto. Op de foto hierboven is Mark Scholten te zien. Scholten is blind en is bezig met de ontwikkeling van een app die herkent of stoplichten op groen of rood staan. Aanleiding is dat veel stoplichten geen 'rateltikker' hebben of dat deze kapot zijn. Voor blinden mensen levensgevaarlijk als ze bij het zebrapad willen oversteken. Er zijn inmiddels navigatieapps beschikbaar die speciaal voor blinden en slechtzienden zijn ontwikkeld. © Frank de Roo

Kapotte rateltikkers brengen slechtzienden in problemen: ‘Ik durf niet over te steken’

BREDA/EFFEN - Blinden en slechtzienden durven niet over te steken bij de drukke Graaf Engelbertlaan in Breda. ,,De rateltikkers zijn kapot. Ik kan mijn dagelijkse wandeling niet meer maken.”

In samenwerking met indebuurt Breda