In de Grote Kerk wordt gewerkt aan de inrichting van een speciaal corona-herdenkingsmonument in de noordelijke nissen. Kerkdirecteur Marieke Wiegel plaats een kaarsje bij het portret van Grada van der Net-Eikelenboom. Als eerste is er ter nagedachtenis aan haar een foto in de gedenkplaats gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Grote Kerk wordt gewerkt aan de inrichting van een speciaal corona-herdenkingsmonument in de noordelijke nissen. Kerkdirecteur Marieke Wiegel plaats een kaarsje bij het portret van Grada van der Net-Eikelenboom. Als eerste is er ter nagedachtenis aan haar een foto in de gedenkplaats gezet. © Pix4Profs/René Schotanus

Kaarsjes in Grote Kerk: ‘Achter de kille coronacijfers schuilen mensen om wie wordt getreurd’

BREDA - Grada van der Net-Eikelenboom uit Breda was 99 jaar. Ietwat hardhorend, maar verder gezond. Stiekem verheugde ze zich erop 100 te worden. Maar Grada werd geen 100. Op 16 mei stierf ze in zorgcentrum De IJpelaar. Zonder familie die haar hand vasthield. In de Grote Kerk in Breda is er nu een tastbare herinnering voor zij die eenzaam aan corona overlijden.

  1. Brabantse pagina's voor kamerverhuur breken met ‘discriminerend’ Dutch only: ‘Pure xenofobie’
    PREMIUM

    Brabantse pagina's voor kamerver­huur breken met ‘discrimi­ne­rend’ Dutch only: ‘Pure xenofobie’

    TILBURG - Kamers zat, maar ‘No internationals’ of ‘Dutch only’. Het is al jaren een doorn in het oog van buitenlandse studenten die een onderkomen zoeken in Nederland. Facebook staat vol beschikbare woonruimten, maar veel studenten willen geen buitenlandse huisgenoten. Een beheerder van pagina's in onder meer Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda breekt hier nu mee en verwijdert sinds deze week aanbieders die deze ‘discriminerende’ eisen stellen.

In samenwerking met indebuurt Breda