Volledig scherm
De geforceerde deur van de juwelier © Politie

Juwelendieven vluchten dak op en zitten als ratten in de val in Made: ‘Kom maar naar beneden’

MADE – Drie verdachten zijn maandagavond aangehouden nadat zij op heterdaad werden betrapt bij een inbraak in een juwelierszaak aan de Nieuwstraat in Made. Het gaat om drie mannen van 21, 42, en 45 jaar oud en ze komen uit de omgeving van Ede en Nijmegen.

Een oplettend getuige hoorde rond tien uur ’s avonds gestommel vanuit de juwelier komen en belde hierop meteen de politie. De agenten kwamen met spoed ter plekke omsingelden het gebouw, waardoor de dieven als ratten in de val zaten.

Spel over

Toen ze in de gaten kregen dat er politie buiten stond, vluchtten zij snel het dak op. Hier kregen ze in de gaten dat het spel over was. Door de politie werden ze gesommeerd naar beneden te komen. Twee van hen gaven hier gehoor aan en zijn direct aangehouden.

Een derde verdachte is, na een zoektocht in het pand, verstopt op de zolder aangetroffen en aangehouden. De verdachten zullen later op dinsdag gehoord worden door de recherche.

 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda