Ferdinand Feldbrugge (86), jurist en voormalig professor rechten heeft onder meer aan de basis gestaan van het Burgerlijk Wetboek van Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Ferdinand Feldbrugge (86), jurist en voormalig professor rechten heeft onder meer aan de basis gestaan van het Burgerlijk Wetboek van Rusland. © Foto Pix4Profs / Jan Stads

Jurist uit Zundert krijgt lintje van de Russen... Hoe zit dat?

ZUNDERT - Waar zijn de Russen bang voor? Omsingeling. Toen Ferdinand Feldbrugge in 1973 voor het eerst terecht kwam in wat toen nog de Sovjet-Unie was, viel het hem meteen op: de uitgestrekte leegte van het land. ,,Bossen en velden zover het oog reikt, met heel af en toe een klein dorp. Je kunt er langs alle kanten zo naar binnen wandelen. Invasie! Dáár zijn de Russen bang voor.’’

Op een bosrijk landgoed in het buitengebied van Zundert woont Ferdinand Feldbrugge. Er zijn in Nederland weinig mensen zo goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de voormalige Sovjet-Unie en Rusland als deze 86-jarige jurist.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda