Joyce Vermue is de nieuwe burgemeester van Zundert.
Volledig scherm
Joyce Vermue is de nieuwe burgemeester van Zundert. © Gemeente Zundert

Joyce Vermue (33) nieuwe burgemeester Zundert

ZUNDERT - Zundert draagt Joyce Vermue (33) voor als nieuwe burgemeester. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens een speciale raadsvergadering.

Vermue (PvdA) was één van de tien kandidaten die reageerden op een vacature die was ontstaan nadat burgemeester Leny Poppe-de Looff in september had aangegeven niet nog eens een termijn beschikbaar te zijn als eerste burger.

Na een procedure die enkele maanden in beslag nam kwam de uit IJzendijke afkomstige Vermue, die de nodige bestuurlijke ervaring opdeed als Tweede Kamerlid, als meest geschikte kandidaat uit de bus. Zij wordt dan ook aanbevolen aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij bereidt vervolgens een Koninklijk Besluit voor waar koning Willem-Alexander zijn handtekening onder moet zetten.

Met haar nieuwe aanstelling wordt Vermue de jongste burgemeester van Nederland. Ze neemt die titel over van de één jaar oudere Hanne van Aart, burgemeester van Loon op Zand. 

Als alle formaliteiten zijn afgerond kan de nieuwe burgemeester als jongste van Nederland conform de huidige planning op 3 juli in Zundert worden geïnstalleerd.

Luister naar het nieuws van vandaag
Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en iTunes, en mis geen enkel bulletin meer.  

In samenwerking met indebuurt Breda