Volledig scherm
Joost Dikmans, vlak voordat hij stopte met zijn café Gold op de Grote Markt. © Rene Schotanus

Joost Dikmans, geliefd Bredaas horecaman, overleden

BREDA - De Bredase horecaondernemer Joost Dikmans is overleden. De kapper die kroegbaas werd, was samen met zijn man Barry eigenaar van bodega Booze in ’t Sas. Daarvoor was hij ook zo’n tien jaar de uitbater van Gold op de Grote Markt.

In het najaar van 2016, toen het koperen jubileum werd gevierd, besloot Dikmans te stoppen met Gold en zich te concentreren op Booze. ,,Ik heb Gold precies 12,5 jaar gehad. Ik vond dit een goed moment om te stoppen. Ik zal best wat traantjes laten. De laatste zaterdag, de laatste zondag, woensdag de allerlaatste avond. Al die mooie herinneringen’’, vertelde hij destijds tegen BN DeStem.

Focussen

Dikmans was 24 jaar kapper. Af en toe stond hij bij café Oebele in de Halstraat achter de bar en ging daarom denken aan een combinatie van tappen en knippen op één adres: “Toch heb ik daar vanaf gezien. Ik vond het ook toen beter om me op één ding te focussen en dat werd Gold.”

Met Gold, op de plek waar vroeger het legendarische café Carina zat, maakte Joost ‘alleen maar leuke dingen’ mee. “Het is natuurlijk een mooie plek, tussen de gevestigde orde op de Grote Markt. Ik had een heel gemêleerd publiek. Drie, vier generaties kwamen binnen. En er was altijd ruimte voor gekke dingen. Tien jaar geleden haalden wij al een zwarte Sinterklaas binnen, je kon hier op de bar dansen, noem maar op. Geweldig was het”, zei hij vlak voor zijn afscheid van Gold.

Tien keer heen en weer

Zeker nadat Joost en Barry met Booze waren begonnen, begon het dubbele horecaleven zijn tol te eisen. „Ik wil graag mijn gezicht laten zien. Soms liep ik per dag wel tien keer heen en weer van Booze naar Gold en terug. Dan merk je toch dat de jaren gaan tellen”, zei Dikmans destijds.

Uiteindelijk heeft een slepende ziekte geleid tot het overlijden van de Bredase horecaondernemer.

In samenwerking met indebuurt Breda