Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Jongens schoppen en slaan Bredase (18) net zo lang tot ze haar telefoon geeft

BREDA - Een 18-jarige vrouw is zaterdag met grof geweld door een groep jongens beroofd van haar telefoon. De jongens schopten en sloegen haar net zo lang, totdat ze haar gsm af wilde staan.

De vrouw fietste rond 02.00 uur met haar telefoon in de hand over de Teteringsedijk in Breda in de richting van het centrum. Ter hoogte van de Oosterhoutse Busbaan zag ze een groep van zo'n 6 jongens staan. Drie van de jongens sprongen plots voor de vrouw de weg op en duwden haar van haar fiets. Ze raakte daarbij gewond aan haar arm. De jongens schopten en sloegen haar en eisten haar telefoon. De Bredase probeerde haar telefoon nog weg te stoppen, maar dat kwam haar op nog meer schoppen te staan. De vrouw gaf daarop haar telefoon aan de jongens, in de hoop dat het geweld zou stoppen. Daarna rende de groep jongens weg. 

De Bredase kreeg hulp van een voorbijganger en heeft aangifte gedaan bij de politie. Met behulp van camerabeelden en getuigenverklaringen hoopt de politie de daders te kunnen opsporen.

  1. Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC
    PREMIUM

    Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC

    BREDA/TILBURG - Hij zou het zo weer doen, verklaart Tilburger Bjorn S. (43). Tijdens de zware rellen vorig jaar na de wedstrijd NAC-Willem II spoot hij met een brandblusser door een spleet van de scheidingswand. ,,In de hoop dat het rustiger zou worden”, verklaart hij later. ,,Als het hek zou openen, zouden er doden vallen. Wij waren met maar zevenhonderd man. De politie stond er wel, maar deed niets. Wat ik deed, werkte de-escalerend.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7336 stemmen