Volledig scherm
© Thinkstock

Jonge Bredase opnieuw verkracht: 'Ben het vertrouwen in de mensheid kwijt'

BREDA - Een vrouw van 19 uit Breda is na een verkrachting in maart van dit jaar helemaal haar vertrouwen in de mensheid kwijtgeraakt, liet ze vrijdag weten. Het was niet de eerste keer dat ze in de rechtbank zat als slachtoffer van een zedenmisdrijf.

Het meisje was in 2016 pas 16 toen ze door een loverboy werd uitgebuit en in de prostitutie moest werken. Een man uit Helmond maakte misbruik van het feit dat het slecht met haar ging. Hij liet haar zelfs zonder condoom werken. De man werd vorig jaar tot twee jaar cel veroordeeld. Het meisje was voor de pooier gevlucht en kwam daarna in een inrichting. Ze kwam landelijk in het nieuws toen ze er in augustus 2016 wegliep en een week vermist was. Ze liet toen via een advocaat weten dat het goed met haar ging en dat iedereen haar met rust moest laten.

Nood-sms

Afgelopen maart werd ze het slachtoffer van een kennis van haar. Met nog een vriend erbij waren ze wat aan het drinken. Uiteindelijk zou de verdachte, de 21-jarige F. el H. uit Roosendaal, zijn maat en de vrouw naar huis brengen. Nadat hij de vriend thuis had gebracht, reed hij met de vrouw naar een afgelegen weiland. ,,Voor wat, hoort wat'', zou hij hebben gezegd. Daarna zou hij haar hebben gedwongen te pijpen. De vrouw stuurde met haar telefoon een nood-sms uit naar een vriendin en naar haar moeder. Daardoor werd haar locatie meegestuurd. ,,Neem een mes mee'', schreef ze in de sms. Volgens El H. hebben ze samen alleen wat 'gevoeld en gezoend'.

Daarmee was de verkrachting echter nog niet gedaan. El H. zei dat hij niet over de snelweg wilde rijden en nam de vrouw mee naar huis. Daar hadden ze nogmaals seks. Een verkrachting, zei de vrouw. De man had een ander verhaal. Volgens hem wilde de vrouw in eerste instantie ook seks. Pas toen het na enige tijd pijn ging doen, vroeg ze te stoppen. ,,Dat deed ik niet. Ik ben te ver gegaan. Ik ging nog twee of drie minuten door tot ik klaarkwam. Daar heb ik wel spijt van.'' Daarmee bekende hij in elk geval wel één verkrachting.

Twee verkrachtingen

Voor de officier van justitie is er sprake van twee verkrachtingen. Hij eiste vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. Advocaat Henk van Asselt noemde die straf draconisch voor zijn cliënt, die zwakbegaafd is en een persoonlijkheidsstoornis heeft.

De rechtbank doet 22 juni uitspraak.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen