Volledig scherm
RKVV JEKA uit Breda haalde van alle clubs in Nederland het meest geld op tijdens de Grote Clubactie. © Archief BN DeStem

JEKA uit Breda haalt grootste bedrag van Nederland op tijdens Grote Clubactie

BREDA - Maar liefst 17.719,83 euro haalde RKVV JEKA uit Breda op tijdens de Grote Clubactie. De voetbalvereniging is daarmee de beste club van Nederland. 

JEKA laat daarmee niet alleen 1064 voetbalverenigingen achter zich, maar alle deelnemende sportclubs. De Grote Clubactie haalde in totaal 8,4 miljoen euro op. 80% van de opbrengst mogen de clubs zelf houden.

 'We hadden als streven om ook in 2016 de best verkopende vereniging van Nederland te worden. Dat hebben we gehaald. Daar zijn we hartstikke trots op!', zegt Jacques Goossens van JEKA.

De Bredase voetbalclub was vorig jaar ook al de beste van Nederland. Die prestatie komt niet uit de lucht vallen. Er zit een hele organisatie achter volgens Goossens: 'm de Grote Clubactie binnen onze club goed in de stijgers te zetten, gaan wij gestructureerd te werk. Wij hebben een draaiboek die door een werkgroep van acht leden wordt uitgevoerd. De actie sluiten we altijd af met een grootse happening in onze kantine waarin we de opbrengst bekend maken en de best verkopende teams en individuele jeugdleden in het zonnetje zetten.'

De Grote Clubactie is voor veel verenigingen een belangrijke extra bron van inkomsten voor allerlei activiteiten. JEKA weet al wat er met het geld gaat gebeuren: 'Onze opbrengst gaat naar de jaarlijkse kampweek, toernooien, inlooptrainingen en de aanleg van een nieuw pannaveld'.

In samenwerking met indebuurt Breda