De loods aan de Sparrenweg.
Volledig scherm
De loods aan de Sparrenweg. © MaricMedia / Perry Roovers

Janie H. wordt verdacht van moord op Ger van Zundert en blijft voorlopig in de cel

BREDA - Bredanaar Janie H. wordt verdacht van moord op Ger van Zundert. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. H. is vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de 51-jarige verdachte in elk nog twee weken in de cel blijft.  

Begin deze week overleed Van Zundert nadat hij in zijn garagebox in brand was gestoken. Dat gebeurde aan de Sparrenweg in de Bredase wijk Tuinzigt. Drie mannen zouden betrokken zijn bij de gruwelijke aanslag op Van Zundert. Tot op heden is alleen Janie H. aangehouden. De verdachte had een zakelijk geschil met het 49-jarige slachtoffer. 

Janie H. dreigde eerder met een aanslag op het leven van Van Zundert. Maandagavond is Van Zundert in brand gestoken, waarna hij op de vlucht sloeg en bij de overburen een douche heeft genomen. Daags naderhand overleed hij aan zijn brandwonden. 

Het brute incident schokte Breda. Door buurtbewoners wordt slachtoffer Ger omschreven als een man die voor iedereen klaar stond. Wat de precieze achtergrond is van het conflict, is nog niet duidelijk. Volgens omwonenden ging het om geld. 

Tuinzigt liep woensdagavond massaal uit om Ger van Zundert te herdenken, zaterdag is zijn uitvaart. 

De politie gaat intussen verder met de zoektocht naar de overige twee verdachten. 

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda