Volledig scherm
PREMIUM
Het onderzoek aan de Sparrenweg.

Janie H. drie maanden langer in de cel voor moord op Ger van Zundert

BREDA - Janie H. blijft nog zeker de komende drie maanden in de cel. Zijn voorlopige hechtenis is verlengd, zo meldt de rechtbank. De 51-jarige Bredanaar wordt door justitie verdacht van de moord op Ger van Zundert. Het slachtoffer werd enkele weken geleden in zijn garagebox in brand gestoken. 

Het gruwelijke incident vond plaats in de Bredase wijk Tuinzigt. Van Zundert zou een afspraak hebben gehad over auto-onderdelen. De 49-jarige Bredanaar zou daarna zijn overmeesterd door twee mannen, waarna een derde persoon erbij zou zijn gekomen. Van Zundert werd overgoten met vloeistof, waarna hij in brand is gestoken. Al brandend kon hij vluchten en ging bij de overburen onder de douche. Later overleed Van Zundert aan zijn verwondingen. 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda