Volledig scherm
De cocaïne had een straatwaarde van 1,2 miljoen euro © Politie Breda Twitter

Italiaan van A16 geplukt: cocaïne ter waarde van 1,2 miljoen in kofferbak van auto

BREDA - Een 33-jarige Italiaan is donderdagmiddag opgepakt met 34 kilo cocaïne in zijn auto vlakbij de Belgische grens bij Breda. De cocaïne had een straatwaarde van 1,2 miljoen euro.

De auto van de Italiaan werd donderdag rond 17.00 uur gecontroleerd bij de A16 richting België. Tijdens de controle vond de politie een verborgen ruimte in de kofferbak van de auto.

Agenten keken door een kier en zagen meerdere pakketten in de ruimte liggen. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat er verdovende middelen in de pakketten zaten, werd de Italiaan aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

34 kilo cocaïne

De auto werd in beslag genomen en de verborgen ruimte werd onderzocht. Daaruit bleek dat er in 35 pakketten in totaal 34 kilo cocaïne zat. De drugs had een straatwaarde van 1,2 miljoen euro. De Italiaanse verdachte zit vast voor verder onderzoek. Ook staat de verdachte op de nominatie voor uitlevering aan België vanwege verschillende strafbare feiten.

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda