Volledig scherm
© ANP

Is de hotelmarkt in Breda vol of is er nog ruimte voor groei?

BREDA - Ruim duizend hotelkamers telt Breda. Er komen ongeveer 350 luxe kamers bij. Is dat niet te veel?

„Als er nog meer plannen bij komen, dan krijg je een soort kannibalisme in de hotelmarkt”, zegt Peter Werther, voorzitter van Hoteloverleg Breda en eigenaar van hotel Mastbosch. „Concurrentie zijn we wel gewend, maar het is niet de bedoeling dat hotels elkaar uit de markt verdringen. Ik denk dat we nu op het randje zitten van wat de stad aan kan.”

Nog meer kamers
Vooral in het duurdere hotelsegment wordt momenteel flink geïnvesteerd in de bouw van nieuwe hotels en uitbreidingen van bestaande hotels. Het klooster in Bavel moet in 2018 zijn omgetoverd tot een viersterrenplus-hotel, viersterren-hotel Princeville Breda breidt het aantal kamers uit van 86 naar 131 kamers, en ook het Mastbosch hotel heeft plannen om het aantal kamers te verdubbelen. Bij knooppunt Princeville zijn plannen voor de bouw van een hotel en volgend jaar opent in het kloostercomplex in de Nieuwstraat het eerste 5-sterren hotel.

Wethouder Boaz Adank van economische zaken: „We zijn in overleg met de sector een onderzoek gestart om te kijken in hoeverre dit aantal nog in overeenstemming is met wat de stad nodig heeft.

Lees donderdag meer in BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5773 stemmen