Volledig scherm
© Thinkstock

Inzameling voor uitvaart van 6-jarige Floris die overleed bij brand in Strijbeek

BREDA - Vrienden van de familie van de 6-jarige Floris, die afgelopen weekend overleed bij de brand in Strijbeek, zijn een inzamelingsactie gestart. Het geld is met name bedoeld om de uitvaart te betalen. 

De brand vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats in een houten vakantiehuis in Strijbeek. Behalve Floris  kwam daarbij ook zijn 9-jarige vriendje Stan uit Rotterdam om het leven. 

‘Vrienden van mij hebben in die nacht hun kind verloren. Lieve Floris, kleine draak, je wordt ontzettend gemist', schrijft Edwin Wiekens, als vriend van de familie, in een post op Facebook. 

Wiekens schrijft dat er een inzamelingsactie is gestart om de ouders te steunen: ‘Want wie verwacht er nou dat je je zoontje op 6-jarige leeftijd moet begraven. De ouders, familie en vrienden van Floris zeker niet. Er is dus helaas ook geen uitvaartverzekering voor Floris afgesloten. En nu vraag ik jou om de ouders te helpen’.

Alle beetjes helpen

In een toelichting zegt Wiekens desgevraagd dat hij samen met vrienden de tekst gemaakt heeft en dat die via social media wordt gedeeld. "Je ziet dat die zich snel als een olievlek verspreidt”, zegt Wiekens. Dat de actie en de naam van Floris nu ook vermeld worden door deze krant heeft Wiekens overlegd met de ouders. 

Voor de actie is een rekeningnummer beschikbaar gesteld waarop iedereen kan doneren wat hij/zij kan missen. “Bedenk daarbij dat alle beetjes helpen, groot en klein”, aldus Wiekens.

Floris wordt zaterdag begraven in besloten kring. De herdenkingsbijeenkomst is op bedrijventerrein Stek in de Belcrum waar zijn moeder een bedrijf heeft.  Maandag werd Floris herdacht op de Rudolf Steinerschool in Breda, waar hij in de eerste klas zat (vergelijkbaar met groep 3 in het reguliere onderwijs.)

Het rekeningnummer waar geld op gestort kan worden is NL23INGB0796496579 op naam van B.E Hengeveld.

In samenwerking met indebuurt Breda