Kopers van vuurwerk moesten hun dozen gistermiddag wat verder sjouwen door de Kapelstraat dan gebruikelijk, omdat bewoners de straat aan een zijde hadden afgezet om aandacht te vragen voor de overlast die zijn ervaren.
Volledig scherm
Kopers van vuurwerk moesten hun dozen gistermiddag wat verder sjouwen door de Kapelstraat dan gebruikelijk, omdat bewoners de straat aan een zijde hadden afgezet om aandacht te vragen voor de overlast die zijn ervaren. © Pix4Profs / Joris Knapen

Inwoners Baarle-Nassau voeren actie tegen overlast door vuurwerkkopers

BAARLE-NASSAU - Ze willen af van de overlast door de vuurwerkkopers in hun straat. Daarom zette een groep bewoners zaterdagmidddag de Kapelstraat op de hoek met de Klokkenstraat af met ijzeren tonnen, als blokkade. ,,We kunnen soms amper meer door de straat.”

  1. Keuze voor meer techniek in vmbo: een overwinning?
    Gastopinie

    Keuze voor meer techniek in vmbo: een overwin­ning?

    Fantastisch nieuws in het begin van 2023. Dit schooljaar nam het aantal vmbo-leerlingen met een PIE-profiel met 8% toe. PIE staat voor het technische profiel: “Produceren, Installeren en Energie”. Technische bedrijven, onderwijsdirecteuren en -bestuurders buitelden over elkaar heen van enthousiasme. “Het vmbo groeit! Stap uit de framing van het doemdenken.” Nederland heeft deze techniekleerlingen hard nodig om de transities in de woningbouw, in de energie, in de landbouw te realiseren.

In samenwerking met indebuurt Breda