Volledig scherm
Foto ANP

Investeringsfirma Hombergh Holdings bv failliet verklaard

Breda - Hombergh Holdings bv, een in Teteringen gevestigde participatiemaatschappij waar vele miljoenen in omgingen, is failliet.

Het faillissement is door de firma zelf aangevraagd.

Hombergh Holdings is een van de twee investeringsfirma's van het van oorsprong Oosterhoutse zakenduo Hendrik van den Hombergh en Cees Lenselink. De andere - grotere - onderneming die zij bezitten, Hombergh Investments geheten, is niet failliet.

Van den Hombergh geniet in de streek bekendheid doordat het blad Quote hem opnam in de lijst van rijkste Nederlanders.

Volgens curator mr. Bart Logtestijn schieten beide eigenaren er gezamenlijk zo'n 45 miljoen euro bij in. Logtestijn gaat ervan uit dat er geen derden zijn die nog geld tegoed hebben.

Het faillissement is aangevraagd omdat een aantal deelnemingen in andere bedrijven waardeloos was geworden. Het ging daarbij in een aantal gevallen om startende bedrijven die het niet hebben gered.

De curator gaat nu proberen enkele deelnemingen die nog wel geld kunnen opbrengen, aan de man te brengen. Een daarvan is volgens Logtestijn een participatie in het aan de beurs van New York genoteerde bedrijf Teleconnect. Dat heeft een apparaat ontwikkeld waarmee caissières van supermarkten eenvoudig de leeftijd kunnen bepalen van jongeren die alcoholische dranken willen kopen.

In samenwerking met indebuurt Breda