Internationale prijs voor film van Bredase Bob Entrop

BREDA - De film Gedeelde Trots van de Bredase filmmaker Bob Entrop heeft op filmfestival Golden Wheel in Skopje, Macedonië de Grand Prix-juryprijs gewonnen. Entrop grijpt in zijn film terug op een thema dat hem al lang bezighoudt: de Sinti en Roma Cultuur. Hij maakte er de laatste tien jaar in totaal twaalf films over. 

In Gedeelde Trots, de film die vorig jaar op filmfestival Cineblend in Amsterdam  in première ging, vertellen drie vrouwen hoe zij omgaan met hun Sinti en Roma-achtergrond. 

Gevolgd worden de doof geboren Ruva die vluchtte uit de Roma-cultuur waar zij werd mishandeld en werd gedwongen op haar dertiende te trouwen. Nadita die als baby werd geadopteerd door een niet Roma-gezin en later, tijdens de revalidatie na een ernstig verkeersongeluk, de muziek van de Roma ontdekte en omarmde. En Cillia die worstelt met de verhouding tussen haar Latin-danscarrière en haar Sinti-achtergrond. 

Volledig scherm
© Foto Jan Stads / Pix4Profs

Gedeelde Trots draait internationaal op verschillende festivals en maakt daarmee kans om nog meer prijzen in de wacht te slepen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda