Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Internationale controle in België, Breda en Moerdijk levert politie drugs en veel (vals) geld op

BREDA/ MOERDIJK - De politie heeft afgelopen weekend veel verkeer op de wegen en treinen tussen Nederland en België onder de loep genomen. Daarbij zijn veel geld en drugs in beslag genomen, zo meldt de Belgische politie. 

Precieze cijfers over Nederland zijn er nog niet. Maar in België zijn bij 160 van de 2001 gecontroleerde mensen drugs gevonden. Veertien mensen waren onder invloed. In totaal werden in België tien mensen aangehouden. 

114 valse biljetten van 500

Op de grens bij de A16/E19 troffen Nederlandse agenten een Nederlandse auto waarvan de bestuurder zich verdacht gedroeg. Hij moest meekomen naar de controleplaats, maar ging er vandoor. Er volgde een lange achtervolging, waarbij meerdere politie-eenheden werden ingezet. Pas na een kilometerslange vlucht reed de Nederlander op een paar bloembakken die dwars over de weg stonden. In de auto vonden agenten bijna vijftien kilo marihuana in luchtledige zakken in een koffer. De man is aangehouden. 

Eerder op de dag werd ook al een Duitse auto achtervolgd die niet wilde stoppen op de E19. Hij kwam uit Nederland rijden, en ging er als een speer vandoor toen de politie aankwam. Tijdens de vlucht gooide een inzittende bij Sint Job een tas naar buiten. Na een tijdje reed de politie de wagen klem, en werden twee Duitsers opgepakt. In de tas zaten 144 biljetten met valse briefjes van 500 euro. 

Breda en Moerdijk

In de buurt van Breda zette de Belgische politie vrijdagnacht een Belgische auto aan de kant. De twee inzittenden werden opgepakt omdat in een geheim compartiment van de auto 300 gram cocaïne lag, en 4480 euro. 

Bij Moerdijk werd een auto aan de kant gezet met achter het stuur een Belgische man die nog een gevangenis moest uitzitten in Nederland. In de auto lag ook een nepwapen, xtc-pillen en hasj. Om die drugs werden ook de twee andere inzittenden van de auto opgepakt. 

Treinen

Naast op de weg, werden ook 27 treinen gecontroleerd. Wat de resultaten daarvan zijn, is nog niet bekendgemaakt. De Nederlandse politie zet de uitkomsten van de grote controles maandag nog op een rij. 

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda