Volledig scherm
Prinsenbeek, met links onder de voormalige Boerenbond. © Google Maps

Interesse genoeg voor woningen Boerenbond Prinsenbeek

PRINSENBEEK - De interesse voor de nieuwbouw op de plaats waar nu nog de Boerenbond in Prinsenbeek staat overstijgt het aantal woningen dat daar wordt gebouwd.

 Vijftig mensen hebben laten weten dat ze wel iets zien zitten in een van de veertig appartementen die op de hoek van de Haverdijk en de Valdijk moeten verrijzen.

Quote

De beleving was positief, er zijn niet of nauwelijks op- of aanmerkin­gen gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Breda

Burgemeester en wethouders van Breda zijn akkoord gegaan met het plan om acht sociale huurwoningen, achttien middeldure huurwoningen en veertien middeldure koopwoningen te bouwen. Ze willen ook dat dit snel gaat gebeuren. De oude Boerenbond staat al ruim vier jaar leeg en is eerder gekraakt, met alle overlast van dien. Om verdere leegstand en verpaupering in de dorpskern tegen te gaan moet het oude pand zo snel mogelijk weg.

Intussen heeft Remmers Projectontwikkeling namens Ontwikkelmaatschappij Haval in april van dit jaar een informatiebijeenkomst gehouden. Daar is het nieuwbouwplan volgens het college goed ontvangen: ,,De beleving was positief, er zijn niet of nauwelijks op- of aanmerkingen gemaakt.’’ Zoals de zaken er nu voorstaan kan de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan eind van dit jaar aan de raad worden voorgelegd.

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8507 stemmen