Prinsenbeek, met links onder de voormalige Boerenbond.
Volledig scherm
Prinsenbeek, met links onder de voormalige Boerenbond. © Google Maps

Interesse genoeg voor woningen Boerenbond Prinsenbeek

PRINSENBEEK - De interesse voor de nieuwbouw op de plaats waar nu nog de Boerenbond in Prinsenbeek staat overstijgt het aantal woningen dat daar wordt gebouwd.

 Vijftig mensen hebben laten weten dat ze wel iets zien zitten in een van de veertig appartementen die op de hoek van de Haverdijk en de Valdijk moeten verrijzen.

Quote

De beleving was positief, er zijn niet of nauwelijks op- of aanmerkin­gen gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Breda

Burgemeester en wethouders van Breda zijn akkoord gegaan met het plan om acht sociale huurwoningen, achttien middeldure huurwoningen en veertien middeldure koopwoningen te bouwen. Ze willen ook dat dit snel gaat gebeuren. De oude Boerenbond staat al ruim vier jaar leeg en is eerder gekraakt, met alle overlast van dien. Om verdere leegstand en verpaupering in de dorpskern tegen te gaan moet het oude pand zo snel mogelijk weg.

Intussen heeft Remmers Projectontwikkeling namens Ontwikkelmaatschappij Haval in april van dit jaar een informatiebijeenkomst gehouden. Daar is het nieuwbouwplan volgens het college goed ontvangen: ,,De beleving was positief, er zijn niet of nauwelijks op- of aanmerkingen gemaakt.’’ Zoals de zaken er nu voorstaan kan de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan eind van dit jaar aan de raad worden voorgelegd.

In samenwerking met indebuurt Breda