Volledig scherm
© ANP

Intercity's tussen Dordrecht en Breda rijden weer

De problemen met een spoorwegovergang zijn voorbij. Tussen Dordrecht en Breda reden tot ongeveer half een vanmiddag geen intercity's. 

Oorzaak van de hinder: problemen met een spoorwegovergang op het traject. Dit deed zich voor bij Rijen, waar de lampen bleven knipperen en de bomen niet dicht gingen. 

Hoewel Rijen voorbij Breda ligt, is het volgens ProRail logistiek onmogelijk om de intercity's wel van Dordrecht naar Breda te laten rijden, omdat die daar niet verder kunnen. ,,En ze kunnen er niet keren'', aldus woordvoerder Coen van Kranenburg van ProRail. 

Seintje

Volgens ProRail krijgt ze na vijf minuten een seintje als er problemen zijn met een automatische spoorwegovergang, waarvan er in Nederland 1600 zijn. Terwijl wordt gezocht naar een oplossing krijgen machinisten de opdracht om langzamer te rijden en te toeteren als waarschuwing.

'Bij een overwegstoring gaan treinen langzamer rijden, of ze staan stil. Dat zorgt soms voor vertraging. In het ergste geval vallen treinen uit, bijvoorbeeld als er veel treinverkeer langs dezelfde spoorweg moet', aldus ProRail op haar website. 

,,Bij zo'n storing moet alles handmatig worden geregeld door de lokale verkeersleiding. Omdat er zoveel treinen rijden, wordt er dan voor gekozen om een aantal treinen er uit te halen. In dit geval de intercity's'', vult Van Kranenburg aan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5662 stemmen