Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Interactieve kaart met plannen voor ruim 5000 woningen in Breda

UPDATE/KAARTBREDA - In Breda zijn de afgelopen tijd weer enkele nieuwe plannen opgekomen voor woningen en diverse bestaande plannen worden concreter. 

Begin dit jaar maakte BN DeStem een inventarisatie van de bouwplannen in de gemeente Breda. Daarbij werden zowel de harde plannen (die deels al uitgevoerd worden) meegenomen als zachte plannen die nog geen status hebben. Als alle plannen opgeteld worden, gaat het om ruim 5.000 nieuwe woningen. 

De bouwplannen zijn te zien op  deze interactieve kaart  die voortdurend bijgewerkt wordt met updates. De afgelopen maanden is er een aantal kleinere projecten aan toegevoegd, onder andere in Breda-Noord, Zandberg en de Haagse Beemden. Verder worden projecten concreter, zoals aan de Nijverheidssingel en de Adriaan van Bergenstraat, wordt de invulling van plan De Bouverijen nadrukkelijker geduid en zijn bouwplannen aan de Heerbaan opgenomen. 

Door op de huisjes te klikken op de kaart, komt een toelichting in beeld. Bij veel projecten is tevens een verwijzing te vinden naar een artikel over het plan.   

De inventarisatie is deels getoetst door de gemeente, maar het kan nog steeds zijn dat projecten niet in beeld zijn of dat plannen zijn bijgesteld. Opmerkingen kunnen worden gemaild aan paul.verlinden@bndestem.nl. 

In samenwerking met indebuurt Breda