Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Interactieve kaart met plannen voor ruim 5000 woningen in Breda

UPDATE/KAARTBREDA - In Breda zijn de afgelopen tijd weer enkele nieuwe plannen opgekomen voor woningen en diverse bestaande plannen worden concreter. 

Begin dit jaar maakte BN DeStem een inventarisatie van de bouwplannen in de gemeente Breda. Daarbij werden zowel de harde plannen (die deels al uitgevoerd worden) meegenomen als zachte plannen die nog geen status hebben. 

De bouwplannen zijn te zien op  deze interactieve kaart  die voortdurend bijgewerkt wordt met updates. Inmiddels gaat het grofweg om tussen de 5000 en 6000 woningen.

De afgelopen tijd is er een aantal kleinere en grotere projecten aan toegevoegd, zoals aan de Keermanslaan en het Cosunpark. Verder worden projecten concreter, zoals The Marker aan de Markendaalseweg of naderen hun afronding, zoals het oude klooster aan het Jan Ingehouszplein. 

Door op de huisjes te klikken op de kaart, komt een toelichting in beeld. Bij veel projecten is tevens een verwijzing te vinden naar een artikel over het plan.   

De inventarisatie is getoetst door de gemeente en/of ontwikkelaars, maar het kan zijn dat projecten niet in beeld zijn of dat plannen zijn bijgesteld. Opmerkingen kunnen worden gemaild aan paul.verlinden@bndestem.nl. 

In samenwerking met indebuurt Breda