Volledig scherm
Het Amphia ziekenhuis in Breda. Foto René Schotanus/ het fotoburo

Inspectie voor de Gezondheidszorg: OK's Amphia ondermaats

BREDA - De operatie-, voorbereidings- en uitslaapkamers van de hoofdvestiging van het Amphia Ziekenhuis in Breda vertonen flinke tekortkomingen.

Op negen punten voldoet de gang van zaken er niet aan de gestelde eisen. Zo zouden er te veel personeelswisselingen zijn, wordt niet altijd de verplichte dubbelcheck bij het maken en toedienen van medicijnen toegepast en verloopt de overdracht naar de voorbereidings-/ verkoeverruimte veelal 'ongestructureerd'.

Dat zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg na een onaangekondigd bezoek eind juli aan de OK-complexen van de vestiging aan de Molengracht. Het Amphia heeft vier weken de tijd gekregen om haar zaakjes op orde te krijgen. Daarna volgt een nieuwe inspectie. Mochten er dan nog gebreken aan het licht komen, dan dreigt sluiting van de OK's in alle vestigingen van het Amphia. De raad van bestuur heeft direct maatregelen genomen, zegt een woordvoerder. Medisch specialisten en medewerkers van de OK- complexen zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Lees de brief die intern aan het personeel werd verstuurd

In samenwerking met indebuurt Breda