Volledig scherm
Bouwplan Nieuw Mertersem aan de Laan van Mertersem in Princenhage. © Nederlandse Bouw Unie/Maas-Jacobs

Inschrijven 75 ‘stoere’ stadswoningen Nieuw Mertersem in Princenhage begonnen

BREDA - De pre-sale is gestart van de 75 woningen in het bouwplan Nieuw Mertersem in Princenhage. Het gaat om een voorinschrijving: de mensen die nu hun interesse kenbaar maken krijgen voorrang bij de officiële verkoop begin februari. Nog tot en met 26 januari kunnen belangstellenden terecht op de ge-update website van het bouwplan. De inschrijving is afgelopen vrijdag begonnen en zal waarschijnlijk een stormloop veroorzaken.

De stad is bezig met een enorme inhaalslag met woningbouw (tot 2022 gaat het om 6000 huizen en appartementen); er is bijna geen bouwplan waar de mensen niet staan te dringen. Noem alleen maar Drie Hoefijzers-noord in de spoorzone in Belcrum waar vorig jaar een heuse run ontstond op de eerste 55 van 270 woningen met wel 700 inschrijvingen. Nieuw Mertersem is bijzonder vanwege de aantrekkelijke ligging op de grens van Princenhage en de Heuvel en de doelgroep.

Fantastisch

Makelaar Bart Kimenai van Storimans en Partners, die samen met de kantoren Kin Makelaars en Van der Sande Nieuwbouwmakelaars de verkoop begeleidt, is enthousiast: ,,Dit is een fantastisch bouwplan, vooral ook door de diversiteit. De woningen zijn er voor starters en doorstarters, voor gezinnen. Voor ieder wat wils.”

De combinatie Nederlandse Bouw Unie (NBU, Etten-Leur) en Maas-Jacobs (Zundert) kocht vorig jaar het braakliggende perceel in de oksel van de Laan van Mertersem en de Jan Ligthartstraat van woningcorporatie WonenBreburg. De corporatie die de afgelopen decennia flink getimmerd heeft aan wijkvernieuwing in de Heuvel, onder meer met de metamorfose van het Dr. Struyckenplein en de omgeving van de Roggeveenstraat en het Planciusplein waar verouderde sociale huurwoningen zijn gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Gasthuyspoort en Sculptura

De twee bouwpartijen tekenden eerder voor projecten als Gasthuyspoort en Woonpark Sculptura aan de zuidelijke rondweg (Talmazone). Aan de Laan van Mertersem verrijzen vanaf mei 75  ‘hoge, stoere rijwoningen van drie bouwlagen en een zolder die variëren in breedte’.

 Er zijn drie basistypen van 102 (315.000 euro), 116 (340.000 euro) en 130 vierkante meter woonoppervlakte (390.000 euro), ontworpen door architectenbureau DAT uit Tilburg. De woningen doen volgens de bouwers recht aan de naoorlogse wijk de Heuvel van architect Peutz. Kenmerk: ‘Tijdloze en functionele architectuur zonder veel overdaad’. De lange brede straten worden onderbroken door twee royale groene openbare ruimtes die de straten onderling met elkaar verbinden.

In samenwerking met indebuurt Breda