Volledig scherm
ANP

Inbraak in St. Bavokerk in Rijsbergen

RIJSBERGEN - De Sint Bavokerk in Rijsbergen is vannacht het doelwit geweest van inbrekers. Onbekenden hebben zilverwerken en koperen kandelaars, ter waarde van enkele duizenden euro's gestolen.

Ook is tot groot verdriet van pastoor Frans Verheijen een vitrine vol met relieken leeggehaald, waaronder een schrijn met gebeente van de Mechelse kardinaal Johannes Frankenberg (1726-1804).

De dieven zijn binnengedrongen via een raam van de sacristie. De tralies ervoor waren verbogen.

De politie is bezig met een onderzoek.

Later meer

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda