Volledig scherm
PREMIUM
Gastvrouw Loesje Clement voorziet haar gasten van een glas wijn op het terras in de binnentuin van Chocolat. © Foto: Ramon Mangold

In mediterrane sferen bij Chocolat

EETRECENSIEBREDA - Chocolat is al vijftien jaar een van de betere restaurants in Breda. Het is aan chef-kok Dorus Clement, die sinds een jaar ook eigenaar is, de taak om die status te handhaven. Tot dusver lukt dat prima.

We wanen ons op deze zwoele zomerse avond al in mediterrane sferen op het terras van Restaurant Chocolat in hartje Breda. En als dan ook nog eens vier Spanjaarden aan de tafel naast ons plaatsnemen en een geanimeerd gesprek met elkaar gaan voeren, is het vakantiegevoel compleet.

  1. Wandelen Aa of Weerijs: routes langs onderschat gebied

    Wandelen Aa of Weerijs: routes langs onderschat gebied

    ZUNDERT - De Aa of Weerijs kronkelt liefdevol Breda uit en gaat onder de A16 door langs Effen. Daar loopt hij nagenoeg synchroon aan de N263 langs Rijsbergen, richting Zundert om vervolgens het land te verlaten. Aggie van Dongen uit Zundert wandelt graag, maar ontdekte dat er helemaal geen wandelroutes zijn in het gebied. Zij presenteert nu het mapje Wandelen Aa of Weerijs; negen routes door het gebied, allen met een afstand van ongeveer twaalf kilometer.
  2. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’
    VIDEO

    Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.

In samenwerking met indebuurt Breda